Categories
Allt om fakesperma

Erektil dysfunktion

Vad är erektil dysfunktion?

Erektil dysfunktion innebär att man upplever problem med erektionen. Det kan vara att man inte kan få erektion överhuvudtaget eller att man har svårt att bibehålla erektion genom hela den penetrerande akten.

Att besvär inträffar emellanåt är absolut inget ovanligt, men det finns många män som upplever det som ett återkommande problem som påverkar dem och deras sexliv negativt. 

Vad beror erektil dysfunktion på?

Varför man upplever problem med att bli eller förbli hård kan bero på många saker. Många gånger sitter det mentalt – exempelvis prestationsångest, men även hälsa och kost kan vara en stor bidragande faktor. Som så många andra situationer så kan stress ge en negativ inverkan vilket kan leda till erektionsproblem.

Vad finns det för hjälpmedel mot erektil dysfunktion?

Tack och lov finns det hjälp att få. Självklart är det olika från person till person vad som orsakar besvären, och vilken hjälp som är bäst lämpad skiljer sig individuellt. 

Men det finns enkla verktyg att prova innan man bokar tid hos en läkare eller terapeupt.

Du kan exempelvis prova en penispump i kombination med en penisring. Det finns även naturliga kosttillskott och krämer som är anpassade för mäns fysiska behov, hälsa och välbefinnande och som kan hjälpa vid erektil dysfunktion.

För dig som inte egentligen lider av dina erektionsproblem, men som vill överraska din partner med en ejakulerande avslutning, så kan fejksperma vara ett fantastiskt komplement. 

erektil dysfunktion
erektil dysfunktion